MENY BALLKANIKBALKAN MENU
Eqrem Bashatrans. Robert Elsie (from Albanian)
mos e shtro sofrën e dashur
sonte do të hamë jashtë
do të dalim më herët
do të kthehemi vonë
te ne në Evropë jeta ka ndryshuar
eja me mua e dashur
të pimë një ponç
te bari Admiral
marrim dhe një coupe royale
te caffe Montreal
rrugës në billardo Benny
hedhim një karamboll pas shpine
do të pimë një capuccino
te caffeteria Marilyn
në Florida club një martini me ullinj
mos e shtro sofrën e dashur
sonte do të hamë jashtë
në pizzeria Miami
marrim pizza New Jersey
escaloppe viennese në restaurant Roma
vemi dhe te Parma
për një coupe macédonienne
që të kthehemi më në fund
vonë në shtëpi
të zbrazim zorrët
në një hale Ballkani
Donít set the table, love
Letís go out for dinner
Weíll leave early
And come back late
Life here in Europeís changed
Come on, love, letís go
Letís have some punch
At the Admiral Bar
And a coupe royale
At the Montreal sidewalk cafe
In Bennyís pool room
Weíll try a carom behind our backs
Weíll have a cappuccino
At Marilynís cafeteria
And a martini with olives at the Florida Club
Donít set the table, love
Letís go out for dinner
To the Miami Pizzeria
And have a pizza New Jersey
An escaloppe viennese at the Roma restaurant
And then go to Parmaís
For a coupe macédonienne
And when it gets late
Weíll go back home
To empty our bowels
In a Balkan latrine

Copyright © Eqrem Basha; trans. copyright © Robert Elsie - publ. New York: Gjonlekaj 2002


next
index
translator's next